Blues er fantastisk å høre på, og ikke minst gøy å spille når man behersker teknikkene. Likevel kan blues være teknisk krevende, og vanskelig å forstå hvordan det spilles på gitar. Hvilke grep skal man bruke? Hvordan får man inn riktig rytme? Hvordan får jeg det til å høres ut som blues?


Du har sikkert mange spørsmål rundt blues, og hvordan du kan bruke gitaren din til spille det best mulig. Vi skal derfor gå gjennom noen gode tips i denne artikkelen. Selv blir jeg aldri lei av å spille blues. Bare det å ta opp gitaren i 5 minutter og kose seg med en eller annen bluesrytme er fantastisk gøy! Kanskje har du også forsøkt å spille blues tidligere, eller allerede behersker noen små triks her og der?


Mange tror det kreves stort talent å bli en ordentlig god bluesspiller. At du er tonedøv som ikke behersker det? At du må ha en helt spesiell rytme innebygd i deg, eller at du må ha et visst gehør som kun de færreste har.Det stemmer ikke. Faktisk kan hvem som helst lære seg å spille blues. Alt handler om hvordan du lærer deg å spille blues.


Det vi skal gå gjennom nå vil hjelpe deg å forstå mer om hvordan blues-sjangeren er bygd opp, og hvordan det kan overføres til gitaren. Hvis du ikke forstår alt med en gang, er det helt normalt. Som alt annet innen gitarspilling krever også bluesspilling repetisjon og trening for å bli ordentlig god. Til gjengjeld, vil innsatsen du legger ned avgjøre hvor godt du kommer til å mestre dette. Det handler ikke om talent eller helt spesielle evner om du får det til. Det handler om innsatsen din.


Under vil vi gå gjennom grunnmuren i blues, samt hvilken struktur som er bygd opp rundt denne sjangeren. Du vil se at uansett om du aldri har spilt før, eller kan spille litt fra før av, vil alle kunne lære seg å spille blues.